Husläkarjourer

Du kan ringa husläkarjouren för telefonrådgivning på kvällar och helger när din vårdcentral är stängd.

Under den rådande covid-19-pandemin har vi ingen drop-in. Vi erbjuder telefonrådgivning och möjlighet att boka ett videomöte med läkare via appen Alltid öppet.

Du är välkommen att ringa husläkarjouren för akuta besvär som inte är livshotande. Vi ger telefonrådgivning och möjlighet att boka ett videomöte med läkare via appen Alltid öppet. Vi har ingen drop-in.

Husläkarjourer som erbjuder begränsade möjligheter till besök

  • Liljeholmen
  • Bromma

Bromma och Liljeholmens husläkarjour kan i vissa fall erbjuda fysiska besök till läkare efter bedömning och tidbokning per telefon, exempelvis om det handlar om sårskada eller urinvägsinfektion. För övriga fysiska besök som inte kan vänta till nästa vardag hänvisas du till närakuten.

Husläkarjourer som inte erbjuder fysiska besök

  • Huddinge
  • Solna 
  • Södertälje

1177 Vårdguiden leder dig rätt

Om du är osäker på om du behöver söka vård för dina symtom eller vilken mottagning du ska besöka, ring då 1177 Vårdguiden, på telefonnummer 1177. Sjuksköterskorna som svarar bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och vägleder dig till lämplig vårdmottagning när så behövs.

Öppettider

Husläkarjourernas öppettider är vardagar 17-22 samt helger och röda dagar 8-22. Ring gärna och boka en tid innan du besöker oss.